Održan IV festival rada srednjih škola BiH u Doboju

2012-05-16 12:20

Doboj je 12.05.2012 godine bio domaćin IV Festivala rada srednjih i tehničkih i stručnih škola BiH. 

Dio manifestacije imao je izložbeni karakter u kojem su učenici predstaviti svoje radove, dok se takmičarski dio manifestovao kroz 48 djelatnosti raznih stručnih zvanja i zanimanja i gdje se osam takmičenja održalo u prostorima TKS Dalekovod- Rudanka, građevinskom preduzeću „ProdaMont“, te u dvorani Srednjoškolskog centra.

O masovnosti manifestacije govori i podatak da će učestvovati čak 1084 učenika, te 500 profesora i mentora iz ukupno 90 školskih ustanova iz Bosne i Hercegovine.
Generalni sponzor Festivala je Opština Doboj, a načelnik opštine je svesrdno podržao manifestaciju kao predsjednik organizacionog odbora koji je veoma kvalitetno pripremio ovu obrazovnu manifestaciju. 

 

Naši dragi učenici i profesori uzeli su učešće na IV festivalu rada u Doboju. Takmičili su se sa ostalim srednjim stručnim i tehničkim školama iz cijele BiH. U izložbenim radovima osvojili smo I mjesto, u praktičnim radovima III mjesto učenik Dervišević Dževad III MB mentor Samir Abazović, te autolimari IV mjesto mentor Mensur Hairlahović. Čestitamo im na uspijehu i ponosni smo na njih.