Još brži Chrome

2009-05-22 23:52

Thumbnailove na početnom ekranu je sada moguće proizvoljno micati

 

Google je počeo s automatskim nadogradnja nove verzije Internet preglednika Chrome koji obećava još brži i stabilniji rad od dosadašnjih. Za početak, Google je unaprijedio hvaljeni JavaScript engine V8 koji pruža 30 posto bolje performanse kod web stranica koje obiluju JavaScriptom.

 

To u kombinaciji s novim Webkit engineom omogućava još brže i ugodnije surfanje, a veća je i stabilnost preglednika koji sada ima 300 bugova manje u odnosu na prvu verziju. Osim vizualno manje vidljivih poboljšanja u stabilnosti i brzini, Google je u novi Chrome dodao i neke nove mogućnosti koje su tražili sami korisnici.

 

Sada je moguće micati određene thumbnailove najčešće posjećivanih stranica na uvodnom ekranu, a nova je i mogućnost surfanja u fullscreen modu. Posljednja novina se odnosi na automatsko popunjavanje tekstualnih polja na raznim formama (autofill). Postojećim korisnicima će preglednik obaviti automatsku nadogradnju na najsvježiju verziju, a ostali zainteresirani Chrome mogu preuzeti sa službenih stranica.