AKTUELNOSTI U FEBRUARU I MARTU 2013 god.

2013-03-11 16:11

STRUČNA POSJETA ENERGANI

    U okviru stručnih posjeta-jednodnevnih ekskurzija odjeljenja IV MT (maš.tehn.energetike) i IV MT (mašinski tehničar) posjetili su energanu prehrambenog kompleksa Agrokomerca.
U pratnji učenika bilo je nekoliko profesora i direktor škole.
Na licu mjesta učenici su pratili proces proizvodnje vodene pare i transport iste u pogone proizvodnje.
Ljubazni domaćini su upućivali i objašnjavali tehničke uređaje,parna postrojenja,mjernu tehniku i odgovarali na pitanja učenika i profesora.
Opći je stav  da je posjeta s obrazovnog aspekta jako korisna i da treba što više posjećivati slične pogone,a sve u cilju dobre korelacije teorije i prakse.
U povratku je cijela grupa navratila na zajedničku kafu.


SAJAM '' ŽENA,LJEPOTA CVIJECE

    U organizaciji Akademije Brezar u Sarajevu je 03. marta održan 2. Kulturno manifestacioni sajam ''Zena,ljepota,cvijeće.''
Na toj manifestaciji učestvovala je i ekipa nase škole u sastavu  Bajrić Hasnija-frizer,Mizić Nermina-model i Salkić Jasmina-kozmetičarka uz pratnju mentorice Mine Velić.
U takmičarskom dijelu naša ekipa je osvojila prvo mjesto u izradi svecanih frizura.Osvojile su pehar,medalje  i vrijednu nagradu u materijalu za frizere i kozmetičare.
Ovo je bila jos jedna uspješna prezentacija naše škole i učesnicama čestitamo na tome.

SMOTRA ZNANJA,STVARALAŠTVA I SPORTA

    U toku su pripreme za provođenje školskih natjecanja u okviru smotre.Naši učenici-ce učestvovati će u svim oblastima po programu Pedagoškog zavoda USK-a,matematika,fizika,informatika,bosanski jezik,njemački jezik,engleski jezik,biologija,literarno i likovno stvaralaštvo,kulturno-umjetničko stvaralaštvo,praktična nastava i sportska takmičenja .
Najuspješniji s školskog učestvovaće na općinskom i kantonalnom takmičenju.

V FESTIVAL RADA-GORAŽDE 2013

    Ovogodišnji V festival rada učenika tehničkih i stručnih škola BiH održaće se 12.maja u Goraždu.
Planirano je učešće naše škole u takmičarskom dijelu po stručnim zvanjima i zanimanjima te izložbi praktičnih radova.U toku je snimanje stanja zainteresiranosti i okvirnog prijavljivanja učenika i mentora.

AKCIJA PRIKUPLJANJA KNJIGA

    U pripremi je akcija prikupljanja knjiga od učenika i zaposlenika škole.
Akciju će koordinirati školska biblioteka i Vijeće učenika i očekuje se povećanje knjižnog fonda za nekoliko stotina naših knjiga.
Očekuje se i narudžba oko 600 novih knjiga,uglavnom lektire po NPP-u.

 

INFORMACIJA ZA UČENIKE 9.RAZREDA OSN.SKOLE

    Prema službenim podacima višestruko je opao broj učenika koji završavaju osnovnu školu u odnosu na prošlu školsku godinu.Za narednu školsku 2013/2014 godinu očekuje se prijava oko 350 učenika iz svih škola općine Cazin,iz razloga što je prvi razred po 9. godišnjem programu prije 9 godina upisano po jedno ili dva odjeljenja u osnovnim školama.

 

PROJEKCIJA PLANA UPISA "JU I srednja škola" CAZIN

Projekcija plana upisa za JU „I srednja škola“ Cazin je proslijeđena nadležnim organima,ali se očekuje upis od 4 do 7 odjeljenja što je znatno manje u odnosu na tekuću školsku godinu.
Konačna odluka o broju učnika i odjeljenja koja će biti obuhvaćena konkursom donijeće nadležno ministarstvo.

1.Mart – Dan nezavisnosti BiH

Povodom 1.marta – Dana nezavisnosti BiH učenicima je pročitan kratko prigodni referat uz čestitku.

8.Mart – Dan žena

Za zaposlenice naše škole organiziran je  zajednički ručak.
“Upućujemo iskrene čestitke povodom 8.marta međunarodnog dana žena.“