Howard: Ako smo mogli protiv LeBrona, možemo i protiv Kobea

2009-06-05 11:00

MIMO očekivanja se, osim Los Angeles Lakersa, u finale NBA lige plasirao Orlando. I to pobjedom u finalu Istočne konferencije protiv Clevelanda (4:2).

Tako je iz doigravanja ispala najbolja momčad osnovnog dijela, Cleveland, koji je u sezoni skupio 66 pobjeda uz samo 16 poraza, a u prva dva kruga doigravanja je pobijedio Detroit i Atlantu bez izgubljene utakmice (po 4:0).

No, da im Orlando ne odgovara kao protivnik, pokazalo se i u finalu Istoka gdje je Orlando, u šestoj utakmici na domaćem parketu, slavio 103:90.

"Mislim da još uvijek ljudi ne znaju koliko je moj Orlando jak. Ti dečki su fantastični i uživam ih voditi", rekao je trener Orlanda Stan van Gundy.

"Možemo dobiti svaku momčad na svijetu i s takvim stavom ulazimo u finale. Ako smo mogli protiv LeBrona, možemo i protiv Kobea", rekao je Dwight Howard, popularni "Superman", koji je u šestoj utakmici postigao čak 40 poena uz 14 skokova.

Inače, u regularnom dijelu sezone Orlando ima obje pobjede protiv LA Lakersa (109-103 i 106-103), s tim da će prednost domaćeg parketa u ovom finalu imati igrači LA Lakersa.

"LeBron James je fantastičan košarkaš, ali jedan čovjek ne čini košarku. Nikada nije, niti će ikada činiti. Njemu su trebali dobri igrači u petorci i dobri igrači na klupi. LeBron to nije imao, a sve to Orlando ima. I zato smo u finalu", rekao je Rashard Lewis, jedan od odličnih startera momčadi s Floride.